ဆိတ်နံရိုးနဲ့ ကုလားပဲကို ဆီပြန်ရေကျန်လေး ချက်စားချင်ရင်... ဒါလေး ဆုံးအောင်ဖတ်ကြည့်လိုက်ပါ
ပါဝင်ပစ္စည်း
1. ဆိတ်နံရိုး ၅၀ သား
2. ကုလားပဲ ၁၅ ကျပ်သား
3. ကြက်သွန်နီ ၁၀ သား
4. ကြက်သွန်ဖြူ ၁ လုံး
5. ချင်း လက် ၂ ဆစ်ခန့်
6. မဆလာ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
7. ပျဉ်းတော်သိမ် ၅ ခက်
8. နနွင်းမှုန့်
9. ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်
10. ဆီ
11. ဆား
12. အသားမှုန့်
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကုလားပဲကို ရေဆေးပြီး အနည်းဆုံး ၃ နာရီခန့် ရေစိမ်ပါ။
၂။ ဆိတ်နံရိုးများကို အနေတော်တုံးပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်သွားရင် နနွင်း၊ ဆား၊ အသားမှုန့်တို့နဲ့ နှံ့အောင်နယ်ပါ။ နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပါ။
၃။ ကြက်သွန်ဖြူနီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ချင်းတို့ကို ညက်အောင်ပြုလုပ်ထားပေးပါ။
၄။ ကုလားပဲ စိမ်ရေကိုသွန်လိုက်ပြီး ရေအသစ်နဲ့ ၂ ခါ ၃ခါ လောက်ထပ်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားလိုက်ပါ။
၅။ ချက်မည့်အိုးက ဆီပူရင်တော့ ညက်အောင်ပြုလုပ်ထားသည်များကို နနွင်း၊ ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်များနဲ့ ဆီသတ်ပေးပါ။ ကြက်သွန်များနွမ်းရင် ဆိတ်ရိုး၊ ကုလားပဲ၊ မဆလာတို့ ထည့်ပြီး အားလုံးကို နှံ့အောင်မွှေပါ။
၆။ ကုလားပဲနူးရုံ ရေနွေးထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ကာ မီးနည်းနည်းနဲ့ ချက်ပါ။ ဆိတ်ရိုးနဲ့ပဲနူးပြီး ဆီပြန်ရေကျန် အနေရောက်ရင် အရသာအတွက် ဆားနဲ့ အသားမှုန့်ကို ထည့်ပါ။ အနေတော်ရင် တော့ နောက်ဆုံးမှာ ပျဉ်းတော်သိမ်အရွက်များကို အုပ်လိုက်ပါ။
ဒါဆိုရင် ချက်တတ်ကြလောက်ပါဘီနော်..
နနွင်းမှုန့်တွေ ကုလားပဲခြမ်းတွေ မဝယ်ရသေးဘူးဆိုရင်
ရွှေဗိမာန်ကို ဖုန်းခေါ်လိုက်ပါ. 09792260533/09897996697.
No comments:
Post a Comment